tiistai 31. toukokuuta 2011

Caesar-salaatti marinoitujen jättikatkarapujen kera


Caesar-salaatti on helppo ja herkullinen salaatti lähes kaikkien makuun. Perus-caesariin voi lisätä mitä hyvänsä proteiinia; grillattua kanaa, kalaa tai lihaa - tai olla lisäämättä. Marinoidut, grillatut jättikatkaravut ovat meidän perheen herkkua!   

Koska haluan tehdä vähähiilarista ruokaa, caesar-salaatin leipäkrutonkina olen käyttänyt rukiista leipää (salaatin reseptistä linkki leivän reseptiin). Aloitin ruoanlaiton leivän leipomisella. Leivän kohotessa marinoin katkaravut ja sen jälkeen valmistin salaattikastikkeen. Tämän jälkeen kaikki sujui lähes itsestään. Idean krutonkien valmistamiseen olen lainannut Pastanjauhantaa-blogista.


Marinoidut jättikatkaravut

400 g jättikatkarapuja sulatettuna ja kuorittuina (pieni pyrstön pää voi jäädä)

marinadi:

3 rkl limen mehua
3 rkl öljyä
1 tl Sambal Oelek –chilitahnaa
¼ tl savustettua paprikaa (hot)
½ tl suolaa
1 dl persiljaa silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
1 sitruunaruohon varsi paloina

Sulata, valuta ja kuivaa jättikatkaravut huolellisesti talouspaperiin.

Sekoita marinadin ainekset. Laita jättikatkaravut pakastepussiin ja kaada marinadi päälle.  Sulje pussi ja kääntele katkaravut ja marinadi sekaisin. Pyörittele pussia välillä, jotta marinadi sekoittuu katkarapuihin. Anna marinoitua vähintään tunti. Paista tai grillaa katkaravut.

Caesar-salaatti

2 roomansalaattia
3 viipaletta rukiista leipää
1 dl persiljaa silputtuna
oliiviöljyä
suolaa
valkosipulijauhetta
80 g parmesaanilastuja

kastike:
1 keltuainen
4 anjovisfileetä
1 rkl limenmehua
1 rkl vettä
1 tl Dijon sinappia
¼ tl savustettua paprikaa (hot)
mustapippuria
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Krutongit: 
Leikkaa leivät kuutioiksi. Lisää joukkoon persiljan lehdet. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja valkosipulijauhetta. Sekoita kevyesti. Paahda uunissa 180°c:ssa 10-15 minuuttia. Kuivaa leipäkuutioita paperin päällä.



Kastike: 
Kaada keltuainen korkeaan kulhoon, jossa voit sekoittaa sauvasekoittimella. Lisää keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, limenmehu, vesi, sinappi, savustettu paprika, mustapippuri ja lopuksi ohuena nauhana öljy. Mausta kastike valkosipulilla. Laita kastike jääkaappiin tekeytymään.

Salaatin kokoaminen:
Kokoa salaatti juuri ennen tarjoilua. Huuhdo salaatinlehdet hyvin, valuta ja pilko salaattikulhoon. Kaada kastikeesta puolet salaatille. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja lisää rapeat leipäkrutongit. Sekoittele kevyesti. Tarkista, mikäli haluat lisätä kastiketta salaattiin. Mikäli kastiketta jää hieman yli, voit laittaa sen pikkuruiseen kulhoon katkarapujen dippausta varten. Tarjoa salaatti marinoitujen jättikatkarapujen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...