torstai 5. toukokuuta 2011

Pestoinen kesäkurpitsaspagetti

 
Menen hieman välineurheilun puolelle. Ihastuin nimittäin Min lavkarbomat -blogissa olleeseen Julienne kuorimaveitseen (Julienne peeler). Kuorimaveitsellä sai kesäkurpitsasta spagettimaisia nauhoja. Kävin eilen Stockmannilla ja löysin oman Röslen Julienne peelerin. Minua jännitti etukäteen mahtaako löytöni toimia toivomallani tavalla. Lapsenomainen ilo oli aito, kun vetelin kesäkurpitsasta spagettinauhoja! Eihan tämä veitsi makua muuta, mutta oli hauska saada uudenlaista rakennetta kesäkurpitsapastalle.


Tein spagetin lämpimäksi lisukkeeksi ulkofilepihveille. Ulkofilepihvit eivät kaivanneet muuta kuin paistamisen ja maustamisen (suolaa ja pippuria). Pesto on klassikkokastike, jota voi käyttää niin monessa. Jos on kiire, sen voi ostaa valmiina kaupasta. Minulla on aina purkki kaupan pestoa jääkaapissa, tilanteisiin kun en ehdi tehdä omaa pestoa. Tuore pesto on kuitenkin maukkainta.

Pestoinen kesäkurpitsaspagetti

2 kesäkurpitsaa
4 rkl pestoa
1 avocado pilkottuna
10 keltaista kirsikkatomaattia halkaistuina
raastettua parmesaania

Raasta kesäkurpitsat Julienne kuorimaveitsellä spagetiksi, jättäen siemen osan pois. Kypsennä spagetit pikaisesti mikrossa, vesihauteessa tai pannulla (+ ripaus rasvaa). Jätä spagetti al dente. Sekoita spagetin joukkoon pesto. Koristele spagetti avocadolla ja kirsikkatomaateilla. Ripottele päälle parmesaania.

Pesto


1 ruukku basilikaa
½ dl mantelirouhetta tai -jauhetta
1 dl parmesaania raastettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
¾  dl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Laita basilika, mantelirouhe, parmesaani ja valkosipuli teräleikkurilla varustettuun tehosekottimeen. Surauta silpuksi. Lisää oliiviöljy vähitellen. Lisää mausteet. Surauta, kunnes sopiva rakenne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...