perjantai 27. toukokuuta 2011

Thai lime-kukkakaaliriisi


Olen tehnyt aikaisemmin sitruunakukkakaaliriisiä intialaisen menun yhteydessä, pitkän ruokalistan viimeisenä reseptinä. Nyt postaan kukkakaaliriisin reseptin erikseen, jotta se on helpompi löytää. Tämä resepti on maustettu thai ruokaa varten. Sitruunakukkakaaliriisi on suunniteltu intialaisen ruoan kanssa nautittavaksi, mutta sopii muidenkin ruokien kanssa. Mausteita vaihtamalla saat herkullisen riisin kuhunkin ruokaan sopivaksi.

Poista sitruunaruohosta uloimmat lehdet ja leikkaa siitä kanta pois. Käytä pelkästään vaaleinta osaa heti kannan jälkeen ja silppua sitruunaruoho hyvin hienoksi. Voit käyttää lopun varresta paloina esimerkiksi thai kookosmaitokastikkeeseen. Sitruunaruohon varrenpalasista saa kastikkeeseen ihanan aromaattista sitruunaista makua. Sitruunaruohoa löytyy lisäksi kuivattuna ja tahnana purkissa. Kuivattua en tässä reseptissä käyttäisi, mutta tahnaa voi hyvin käyttää. Thaimaalaiseen keittoon ja kastikkeisiin sopivat myös kuivatut sitruunaruohon pätkät. Limetin lehtiä saattaa joskus löytää tuoreena, mutta pääsääntöisesti käytän purkissa olevia kuivattuja limetin lehtiä.

maku herkullisempi, kuin ottamani keltainen kuva...

Thai lime-kukkakaaliriisi

1 kukkakaali
1 tl kurkumaa
1-2 rkl kookoskerma tai -maitoa
1-2 rkl voita tai margariinia
3 rkl rouhittuja maapähkinöitä
1 rkl sitruunaruohoa hyvin hienoksi silputtuna
3 limetin lehteä 
(1/2-1 raastettua punaista chiliä) 
1  limen mehu
1  limen raastettu kuori
suolaa ja mustapippuria myllystä

koristeeksi:
1/2 dl korianterisilppua

Kukkakaaliriisin valmistuksen näet tästä. Raasta kukkakaali ”riisiksi” monitoimikoneella. Sekoita kukkakaaliriisi ja kurkuma mikroastiassa ja kypsennä täydellä teholla 3 minuuttia. Sulata voi pienessä voikattilassa, lisää pähkinät, sitruunaruoho, limetin lehdet ja chili. Sekoittele hetken lämmöllä. Lisää kookoskerma, limemehu ja limen kuoriraaste. Keitä varovasti hetken. Kaada seos pannulta kukkakaaliriisin joukkoon. Sekoita. Laita kukkakaaliriisiseos takaisin mikroon n. 5 minuutiksi, kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku, lisää suolaa ja mustapippuria. Koristele korianterin lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...