keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Nokkosletut ja tonnikalakastike


Nokkosletut ovat mantelilettujen kesäversio. Olen kokeillut BakeProta ja riisiproteiinijauhetta letuissa, molemmat toimivat hyvin. Uskoisin, että ne voi vaihtaa myös muihin proteiinijauheisiin.

Olen suunnitellut tekeväni Vitello tonnatoa heti, kun löydän hyvää vasikan paistia. Nyt lainasin kastiketta nokkoslettujen seuraan. Tonnikalakastike on väännös klassisesta Vitello tonnaton tonnikalakastikkeesta. Alkuperäisessä reseptissä käytetään mm. majoneesia, mutta minä halusin tehdä raikkaamman kesäkastikkeen. Kastike toimii erinomaisesti myös dippikastikkeena esimerkiksi kasviksille. Nokkosletut ja tonnikalakastike toimivat hyvin - ainakin perheen naisten ja naapurin tytön mielestä.

Nokkosletut

1 kananmuna
4 dl vettä, vischyä, olutta (Koffin Lite) tai Alpro Soya
¾ tl suolaa
2 ½  dl mantelijauhetta
1 dl BakeProta tai riisiproteiinijauhetta
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl Fiberhuskia
½ l nokkosen lehtiä (ryöpättynä pienen nyrkin kokoinen klöntti)

Huuhtele, ryöppää, ja huuhtele nokkoset kylmällä vedellä. Vatkaa munan rakenne rikki. Lisää loput aineet. Sekoita sauvasekoittajalla, jotta saat nokkosen silpuksi. Anna turvota 5 minuuttia. Paista lettuja pienellä lettupannulla. Käytä reilusti rasvaa paistamiseen.


Tonnikalakastike


1 prk tonnikalapalaa öljyssä
2 anjovisfileetä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tl tomaattipyreetä
2 tl sitruunan mehua
1 dl ranskankermaa
1 tl tabascoa
1 rkl worchesteriä
1 rkl kapriksia
mustapippuria

Hienonna kaikki ainekset pl. kaprikset ja mustapippuri sauvasekoittimella muusiksi. Lisää kaprikset, mausta mustapippurilla ja laita jääkaappiin makuuntumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...