perjantai 24. kesäkuuta 2011

Satay-kanavartaat

Koko perheen herkkua, satay-kanavartaita nautitaan pähkinäisen satay-kastikkeen kera. Satay-kastike tukevoituu säilyttäessä jääkaapissa, joten sitä voi ohentaa kookosmaidolla tai vedellä. Pelkästään marinadin tuoksu vie mukanaan Thaimaahan tai sitten muualle aasiaan - missäpäin kukin on nauttinut satay-kanavartaitaan. Meillä lapset ryhtyivät oitis ruoan ääressä kyselemään, milloin päästään taas Thaimaaseen :)

Tämän herkullisen satay-kanavartaiden alkuperäinen resepti on täältä.
  
Satay-kanavartaat

6 broilerin rintafilettä
puisia varrastikkuja

marinadi:
1 sipuli raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5-1 punainen chili hienonnettuna
6 rkl sokeroimatonta siirappia
4 rkl kakakastiketta
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunaruohoa hienonnettuna
2 tl   galangalia tai inkivääriä raastettuna
1 tl   kurkumaa
1 tl   juustokuminaa
1 tl   jauhettua korianteria

marinadi on tummaa ja ihanan tuoksuista

broilerit odottamassa marinadikylpyä
Leikkaa broilerin fileet kolmeen tai neljään pitkulaiseen palaan. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään sauvasekoittimella. Tarkista marinadin maku; vahvimpana makuna tulisi olla makea (siirappi), sitten suolainen (kalakastike) ja viimeiseksi tulinen (chili). Jos haluat sutia marinadia broilerivartaille grillattaessa, ota vähän marinointilientä erikseen talteen. Laita broilerinpalat marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mielellään yön yli. Liota puuvartaita 10 minuttia ennen grillamista. Pujottele brilerit aaltoilevasti vartaisiin. Grillaa vartaat.
illan hämyssä pimeä kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...