lauantai 30. heinäkuuta 2011

Paahdetut paprikat marinoituina


Kesän marinointiherkut osa kolme (aikaisemmin marinoidut sienet ja kesäkurpitsa), paahdetut paprikat marinoituina. Iloisen värikkäät paprikat maistuvat erinomaisilta. Marinoidut paprikat sopivat mm. alkupalapöydässä, grillatun ruoan lisukkeena, voileivällä vuohenjuuston tai fetan kera, vihersalaatissa ja pizzan täytteenä.Mainittakoon vielä, että kaikki marinoidut kasvikset sopivat mahtavasti pizzan täytteeksi.

Paprikoita voi paahtaa myös grillissä. Tällöin kannattaa laittaa kokonaiset paprikat kuumaan grilliin ja pyöritellä niitä aina välillä. Kun paprikoiden kuori kupruilee ja pintaan on tullut tummia läikkiä, paprikat nostetaan kulhoon jäähtymään kelmun alle. Kun paprikat ovat jäähtyneet, ne halkaistaan, niitä poistetaan ensin kanta ja siemenet ja lopuksi paprikoista poistetaan kuori. Paahdetut paprikat ovat ihania jo sellaisenaan grilliruoan seuraksi.

jääkaappiin marinoitumaan
Paahdetut paprikat marinoituina

3-4 eriväristä paprikaa

marinadi:
0,5 dl öljyä
1-2 valkosipulinkynttä puristettuina
1 rkl balsamicoa
1 tl soijakastiketta
1 dl mäkimeiramia, basilikaa ja timjamia hienonnettuina
mustapippuria

Halkaise paprikat, poista niistä kanta ja siemenet. Aseta paprikan puolikkaat leivinpaperin päällä uunipellille. Paahda paprikoita uunissa 225 asteessa, kunnes niiden kuori kupruilee ja paikoin tummenee. Siirrä paprikat kulhoon tai syvälle lautaselle ja laita niiden päälle kelmu. Anna paprikoiden jäähtyä ainakin 10 minuuttia. Kuori paprikat ja suikaloi ne sen jälkeen.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi paprikasiivuille ja kääntele ne sekaisin. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. 

menossa uuniin
paahtuneet paprikat
kelmun alla jäähtyneistä paprikoista lähtee kuori helposti
Jk. Paahtuneet paprikat voi  laittaa jäähtymään myös pakastepussiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...