perjantai 12. elokuuta 2011

Jauhelihapihvit karitsasta kanttarellikastikkeen kera

kastiketta en ehtinyt keittää tarpeeksi kokoon...
Kaupan tarjouksesta löysin karitsan jauhelihaa. Ajattelin, että kiva saada vähän vaihtelua tavalliseen jauhelihaan. Tein isoja pihvejä, joita söimme kahtena päivänä. Ensimmäisenä päivänä kanttarellikastikkeen kera, toisena hampurilaisina. Kummallakin kerralla maistui oivalta ja omaltaan. Kanttarellit ja jauhelihapihvit sopivat ihanasti yhteen.

Hampurilaisista mainittakoon vielä, että niissä kannattaa käyttää cheddar-juustona kunnon kovaa cheddaria eikä yksittäispakattuja sulatejuustoläpysköitä. Leipinä käytin tällä kertaa Karppista, mutta viimeksi leivoin sämpylät rukiinen leipä -taikinasta (mieheni rakastaa tätä leipää!).  Majoneesina voi käyttää esimerkiksi paprika-kurkkumajoneesia.

Jauhelihapihvit karitsasta

1 kg karitsan jauhelihaa
2 dl kermaa
1,5 dl Pofiber tai korppujauhoja
2 kananmunaa
2 sipulia silputtuina
2 valkosipulinkynttä silputtuina
1 dl persiljaa, ruohosipulia (tai sipulin vartta), timjamia ja basilikaa silputtuina
2 tl maustepippuria
suolaa ja mustapippuria

Laita kerma ja Pofiber hetkeksi kulhoon turpoamaan. Lisää joukkoon kananmunat. Lisää kananmunien jälkeen loput ainekset, mausta suolalla ja mustapippurilla. Muotoile öljyisin käsin taikinasta 8 isoa pihviä. Grillaa tai paista pihvit pannulla kypsksi.

Kanttarellikastike

1 l kanttarelleja
3 dl kermaa
1 sipuli silputtuna
1 rkl timjamia silputtuna
vähän ruohosipulia silputtuna (tai sipulin vartta)
maustepippuria ja suolaa

Putsaa ja hienonna kanttarellit. Laita pannulle rasva kuumenemaan. Lisää kanttarellit pannulle. Käänetele kanttarellejä melko kuumalla pannulla. Lisää sipuli hetken päästä pannulle. Kun kanttarellit ja sipulit ovat kauniisti kuullottuneet, lisää joukkoon kerma, timjami ja ruohosipulia. Kun kerma on kiehunut sopivasti kokoon, mausta maustepippurilla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...