tiistai 30. elokuuta 2011

Tattimuhennoksella peitetyt porsaan ulkofileet

puhdistettuja tatteja menossa silputtavaksi
Syksyllä kun aurinko paistaa, metsässä on mielettömän upeeta samoilla ja keräillä sieniä. Tyttäreni sanoin: ihquu! Tyttöjen viikonloppu mökillä (minä, tyttäreni ja hänen kaksi ystäväänsä) saldona toimme kotiin ison kasan tatteja, vähäsen vielä kanttarellejä ja paljon hyvää mieltä. Laitoin suurimman osan saaliistamme kuivumaan. Lopuista tateista päätin tehdä syksyn parasta tattiherkkua: ulkofilepihvit uunissa tattimuhennoksella kuorrutettuina. Nam. Lapseni ihastelivat jo ruoan tuoksua!
metsän myrkyllinen kaunotar
Tattimuhennoksen voi valmistaa ihan lisukekastikkeeksi, mutta ohjeesta poiketen, kannattaa sen antaa muhia pannulla hetken aikaa kerman lisäämisen jälkeen. Tässä uuniversiossa kerma saa hautua pihvien kanssa riittävän pitkään. Jos on kauhia kiirus, voi uunin lämmittää 200 asteeseen ja paistaa lihoja 30-40 minuuttia. Aina kuitenkin parempi, mitä pidempään liha saa uunissa pehmetä. Jos et pidä juustogratiinista, voi jättää sen pinnalta pois. Minun makuuni ruoassa tuskin koskaan on liikaa juustoa :) 
epäselvä kuva, anteeksi :S

Tattimuhennoksella peitetyt porsaan ulkofileet

700 g porsaan ulkofilettä siivuina
voita, margariinia tai öljyä paistamiseen
Dijon-sinappia
suolaa ja valkopippuria

Anna lihojen lämmetä huoneenlämmössä puoli tuntia. Leikkaa ulkofilepihvien reunaan muutamia puolen sentin halkioita, jotta ne eivät käpristyisi paiston aikana. Paista pihvit pannulla kauniin värisiksi. Levitä jokaiseen pihviin molemmin puolin ensin sinappia ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Lado pihvit uunivuokaan. Levitä tattimuhennos pihvien päälle. Paista 180 asteessa ensin puoli tuntia, lisää muhennoksen päälle juustoraaste ja paista vielä puoli tuntia lisää.


Tattimuhennos

1-1,5 l hienonnettuja tatteja
2         salaattisipulia varsineen, silputtuina
1         sipuli silputtuna
1 dl     lipstikkaa silputtuna
2,5 dl  kermaa
170 g  pekonia silputtuna
suolaa ja valkopippuria

lisäksi:
100-150 g juustoraastetta

Laita rasva pannulle kuumenemaan. Lisää pekonisilppu pannulle. Paista ne rapsakoiksi. Siirrä pekonit talouspaperin päälle valumaan. Puhdista pannu sieniä varten.

Laita rasva pannulle kuumenemaan. Lisää sienet, sipulit ja lipstikka. Kun sienistä on lähtenyt neste, lisää joukkoon kerma, pekoni ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Älä keitä kermaa kokoon, vaan kaada muhennos lihojen päälle.


ihanaa tattisilppua!
tähän sitten kerma ja pekoni

hups, nurinpäin oleva kuva ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...