perjantai 19. elokuuta 2011

Tomaatti-fetasalaatti


Terveisiä Barcelonasta. Saavuimme toissapäivänä tästä ihanasta tapas-herkkujen ja hillittömän arkkitehtuurin kaupungista. Asuimme Barri Gòticin, goottilaisten korttelien vieressä. Siellä kiertelimme ja kävimme usein herkuttelemassa illallista, yleensä suurta määrää tapas-annoksia. Tuliaisina itsellemme toimme juustoa ja kaksi keittokirjaa. Keittokirjoihin palaan varmasti myöhemmin. 

Vaikkakin alunperin tapakset ovat olleet pientä sormin naposteltavaa, löytyy myös ruokailuvälineille välillä käyttöä, kuten salaateissa. Tomaatti-fetasalaatti on yksi pieni annos erään illan tapas-ruoista, minun näkemykseni mukaisesti valmistettuna. Tänään me söimme salaattia valmistamieni hamppareiden lisukkeena. Elämä on yksinkertaisesti herkullista.

Tomaatti-fetasalaatti

2 tomaattia
100 g fetaa tai salaattijuustoa
10 mustaa oliivia
1 rkl + 1 rkl ruohosipulia hienona silppuna
mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
ekstra-neitsytoliiviöljyä

Pese ja kuivaa tomaatit talouspaperiin. Pilko tomaatit ja feta. Sekoita ne kulhossa. Lisää joukkoon ruokalusikallinen ruohosipulia ja mausta mustapippurilla. Kaada salaatti tarjoiluastiaan. Lisää salaatin päälle oliivit. Kaada salaatin päälle sitruunamehu ja oliiviöljy. Koristele ruokalusikallisella ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...