maanantai 22. elokuuta 2011

Wasabilla maustetut siskonmakkaranuggetit ja vihreä kukkakaalimuusi


Bongasin eilen elokuun ruokahaasteesta mainion idean tehdä nuggetteja siskonmakkarasta. Minä muuntelin alkuperäistä reseptiä jonkin verran, koska halusin samalla "päästä eroon" wasabista. Wasabia ostin em. ruokahaasteen johdosta, nyt on hyvä tuhlata sitä pois. Makuraatini lapset kyselivät minulta mistä maasta tämä ruoka on. Tavallaan se on kotoista suomalaista, koska siinä on siskonmakkaraa, mutta maustemaailma on enemmän aasian suuntaan. Lapset söivät ruokaa kiltisti, mutta heille olisi vähän kotoisammat maut nuggeteissa maistuneet paremmalle. Minusta ruoka oli herkullista.

Siskonmakkarasose on melko löysää, mutta se on muotoiltavissa pyöryköiksi. Pyörykät lössähtävät päästyään alustalleen, mutta se ei haittaa, koska ne saavat samalla nuggettien muodon ;)  Alkuperäisessä reseptissä käytettiin jauhettua cashewpähkinää paneroinnissa. Hyvä idea! Paneroinnissa voi käyttää jauhettuja pähkinöitä, siemeniä (sellaisenaan tai jauhettuina), Pofiberiä (korppujauhonkaltainen tuote) tai korppujauhoja. Aasialaisten makujen vuoksi panerointiin sopisi loistavasti seesaminsiemenet. Käytin kuitenkin peruspanerointia Pofiber + parmesaani, koska paneroin seesaminsiemenillä kalaa pari päivää sitten. Vähän vaihtelua siis.

Alkuperäisessä reseptissä käytettiin öljyä kiinnittämään panerointia. Se on hyvä vaihtoehto, koska kananmunan kanssa oli hieman sotkuista puuhaa. Molempi parempi? Molemmat ainakin toimivat. Öljyn kanssa riittää, että kostuttaa käsiä öljyyn ja ottaa lusikalla pallukoita taikinasta. Pyöräyttelee taikinaa ja kierittää sen jälkeen panerointijauheessa.

Siskonmakkaranuggetit

500 g siskonmakkaroita
1 kevätsipuli hienonnettuna
1 limen raastettu kuori
1 rkl korianteria hienonnettuna
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 tl wasabia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

panerointiin:
1 dl Pofiberiä tai korppujauhoja
1 dl parmesaania raastettuna
1 kananmuna tai öljyä

Purista siskonmakkarat kulhoon. Lisää sipuli,  limenkuori, korianteri, lehtipersilja, wasabi ja valkosipuli. Sekoita huolella tasaiseksi massaksi.

Sekoita Pofiber ja parmesaani syvällä lautasella. Riko toiseen syvään lautaseen kananmuna ja sekoita sen rakenne haarukalla rikki. Ota ruokalusikalla yksitellen pienen lihapullan kokoisia möykkyjä siskonmakkaraseoksesta, pulauta ja pyöritä niitä ensin kananmunassaja sen jälkeen Pofiber-parmesaaniseoksessa. Laita valmiit nuggetit odottamaan voipaperin päälle.

Paista pannulla runsaassa rasvassa kullankeltaisiksi ja kypsiksi. Vaihtoehtoisesti voit myös paistaa nuggetit uunissa 225 asteessa n. 25 minuutin ajan.


Vihreä kukkakaalimuusi

1 kukkakaali lehtineen, mikäli lehdet ovat vihreitä ja raikkaita
2 kevätsipulia
0,5-1 prk (125 g) piparjuurituorejuustoa
1 limen mehu
1 rkl korianteria silputtuna
1 rkl lehtipersiljaa silputtuna
1 tl wasabia
suolaa ja valkopippuria

ohentamiseen, mikäli tarvetta:
kukkakaalin keitinvesi tai kerma

Paloittele kukkakaali, irroita sen lehdet ja laita ne kylmän veden kanssa kattilaan. Lisää joukkoon n. 5 cm pätkiksi leikellyt sipulit. Keitä, kunnes kukkakaali on kypsää. Valuta vesi kattilasta. Lisää joukkoon tuorejuusto, limen mehu, korianteri, lehtipersilja ja wasabi. Surauta sauvasekoittajalla tasaiseksi muusiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...