torstai 15. syyskuuta 2011

Käärtetorttu suppilovahvero-kinkkutäytteellä

Fantastinen juhlaruoka, brunssieväs, lounas, välipala, päivällinen taikka jämäpaloina aamiainen tämä oopsien reseptillä valmistettu suolainen kääretorttu! Tämän kääretortun voi täyttää myös makeilla herkuilla, mutta pohjaan kannattaa tällöin lisätä SukrinTomua (tai sokeria).

Lainasin kääretortun täyttämisen ja sen reseptin Kotiäidiltä Karppaus ja perhe -blogista. Olen törmännyt oopsien reseptiin jo ajat sitten Karppaus.infon -reseptisivuilla. En vain alunperin innostunut vaahdotetuista munista valmistettuihin leipiin, koska ajattelin rakenteen olevan liian höttöä. Mutta kääretorttuna tai pannukakkuna oopsien resepti on täydellistä! Olen aivan haltioissani! Suunnittelen jo ensi vappupäivän brunssia, jolle on aivan pakko tehdä ihana suolainen kääretorttu, taikka kaksi.

Täytteeseen voi laittaa melkein mitä mieli tekevi. Esimerkiksi Campasimpukan-blogissa on ihanat ja juhlavat poro- ja lohikääretortut. Juhliin ne ovat täydelliset vaihtoehdot leipäkakulle, kuten Campasimpukka toteaa. Campasimpukka neuvoo myös, että kääretortun voi koristella levittämällä tortun päälle ranskankermalla notkistettua tuorejuustoa ja ripottelemalla päälle esimerkiksi pieneksi kuutioituja paprikoita.

Tämä postaus on pitkälti lainahöyhenillä kukkoilua, mutta em. blogien pitäjät ovat tehneet niin herkulliset ruoat, että oli pakko peesata. Kiitos kumpaisellekin!
Kääretorttu

3 kananmunaa
100 g tuorejuustoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 rkl psylliumia (voi jättää pois)

Erottele valkuiaset ja keltuaiset. Vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita keltuaisiin tuorejuusto, leivinjauhe ja suola. Lisää psyllium rivakasti sekoittaen. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuaisseos varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Paista 150 asteessa noin 25 minuuttia.

Täyte:
1 l suppilovahveroita vähän silputtuina (saa jäädä kokonaisia sieniä joukkoon)
1 sipuli silputtuna
240 g kinkkua suikaleina
(persiljaa ja lipstikkaa silppuna)
suolaa ja mustapippuria
150 g notkeaa, levittyvää juustoa (esim. tuorejuustoa, sulatejuustoa tai vuohenjuustoa)
75-100 g juustoraastetta

Paista pannulla suppilovahveroita ja sipulia 5-10 minuuttia. Lisää kinkkusuikaleet (ja yrtit) joukkoon. Kääntele seosta, kunnes kinkku on lämmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla. (Anna jäähtyä, jos tarjoat kääretortun kylmänä).

Voitele kääretorttu levittyvällä juustolla. Levitä päälle suppilovahvero-kinkkutäyte. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kääri levy rullalle leveämmältä sivulta kääretortun tapaan, käyttäen leivinpaperia hyväksi. Siirrä rulla tarjoiluastialle sauma alaspäin. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.




2 kommenttia:

  1. Kääretorttu suppilovahvero - kinkku täytteellä tosi maukas.terv emäntä

    VastaaPoista
  2. Emäntä, olen samaa mieltä ja kiva kun maistui teillekin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...