perjantai 30. syyskuuta 2011

Mantelipannukakku

jäisiä mustikoita ja kermavaahtoa
Leipominen on kivaa. Tällä perusreseptillä se on myös mahdottoman helppoa, nopeaa ja herrrrkullista! Pannukakusta tulee pellillinen makeaa tai suolaista maistuvaista. Makean pannarin voi tehdä sellaisenaan ja tarjota sitä marjojen, kermavaahdon (lisää joukkoon Sukrintomua ja hippunen vaniljajauhetta) ja paahdettujen mantelilastujen kanssa taikka poikaseni suosikin, suklaakastikeen kera. Sen voi tehdä esim. marjapiirakkana, lisäten marjat tai omenat taikinan pinnalle uuniin laittaessa. Ruokaisaan pannariin ripotellaan pinnalle oman maun mukaan täytteitä.

Mantelipannukakku taipuu myös täytekakuksi. Jaa pellinen pannaria 2-4 osaan. Kokoa kakku laittamalla mieleisesi täytteet ja uusi kerros kakkua päälle. Voit tehdä makeaa tai suolaista kakkua.

Voit halutessasi tehdä pannarista hieman kuohkeamman vaahdottamalla valkuaiset ja lisäämällä valkuaisvaahdon varovasti käännellen viimeisenä vaiheena. Minä suosin helpompaa "sekoita kaikki sekaisin" -menetelmää, koska lapsiperheessä yksinkertaiset ratkaisut helpottavat arkea.

Mantelipannukakun olen kehittänyt mantelilettujen reseptin pohjalta. Ilokseni totean, että kokeilu onnistui. Jesh!

Mantelipannukakku

4 dl     mantelijauhetta
1,5 dl  BakeProta
1,5 rkl psylliumia
1,5 tl   leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
6 dl     Alpro Soyaa, vischyä, vettä tai maitoa
3         kananmunaa
100 g  sulatettua voita tai margariinia

makeaan pannukakkuun lisätään kuiviin aineisiin:
1,5-2 dl Sukrintomua
1 tl        kardemummaa
0,5 tl     vaniljajauhetta

suolaiseen pannukakkuun ripotellaan pannukakun pinnalle esim.:
n. 100 g ilmakuivattua kinkkua, poroa, jauhelihaa, kinkkua, marinoitua tofua, fetapaloja, sieniä
0,75 dl silputtua paprikaa
12 kirsikkatomaattia halkaistuina
1-2 salaattisipulia silputtuina
(juustoraastetta)
herbes de provencal -maustesekoitusta tai tuoreita yrttejä silppuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää reippaasti vispaten ensin neste (Alpro Soya tms.), sitten kananmunat ja rasva. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita taikina vielä kertaalleen ja levitä se leivinpaperilla vuoratulle pellille (lisää suolaiset lisukkeet). Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes pannukakun pinta on kauniin kullanruskea.
uuniin menossa
ruokaisa mantelipannari
makea mantelipannari
melkein leivos ;)

2 kommenttia:

  1. Piti heti kokeilla mantelipannukakkua ja tuoksu on aivan valtavan ihana. Ei olla vielä ehditty maistamaan, mutta pian...Lisäksi sinulla on aivan fantastinen blogi, josta sai hyviä vinkkejä. Kiitos siitä.. Hyvää Uutta Vuotta!

    tv. Sari

    VastaaPoista
  2. Sari: toivottavasti mantelipannari maistui herkulliselta! Jesh, oikein kiva myös kuulla, että blogista on ollut iloa :)

    Hyvää Uutta Vuotta 2012!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...