tiistai 18. lokakuuta 2011

Fetalla maustettu pinaatti-jauhelihakastike


Taitaa lokakuu tuoda arjen melankoliaa meidän perheelle, kun minä taas laitan arkiruokaa blogissakin. Jauheliha on lapsiperheen nopea pelastus, kun ruokaa pitää saada nopeasti. Aina ei kuitenkaan jaksa syödä samaa kastiketta, vaan on kiva tehdä vähän vaihtelua, jopa arjessa ;)

Idea tähän kastikkeeseen tulee kreikkalaistyyppisestä yhdistelmäsuosikistani fetasta ja pinaatista. Ne maistuvat aina vaan niin herkullisilta. Kastikkeen voi valmistaa myös broilerista. Ja ah, maistuvainen kastike valmistuu hetkessä, eikä tarvitse turvautua valmisruokaan. Lisukkeeksi valmistuu nopeasti kukkakaalimuusi.


Fetalla maustettu pinaatti-jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
1        sipuli silputtuna
1        valkosipulinkynsi silputtuna
100 g tuoretta pinaattia huuhdeltuna
200 g fetaa paloiteltuna
2-3 dl kermaa
silputtua basilikaa
mustapippuria
(suolaa)

Paista jauheliha, lisää sipuli ja valkosipuli. Freesaa pieni hetki. Lisää joukkoon pinaatti ja kääntele sitä pannulla hetki. Lisää feta, kerma, basilka ja mausta mustapippurilla. Kuumenna kastike ja tarkista maku.


Kukkakaalimuusi

1 kukkakaali
1 rkl kasvisliemijauhetta
nokare voita
kermaa
yrttisuolaa
(basilikasilppua)

Pilko kukkakaali pienempiin osiin, kukintoihin ja laita palaset kattilaan. Siivuta varsi mukaan. Laita kattilaan vettä sen verran, että kukkakaali peittyy. Ripottele kasvisliemijauhe päälle. Keitä kukkakaalia kunnes se on kypsää. Kaada vesi pois, voit käyttää siivilää avuksi. Muusaa kukkakaali sauvasekoittimella, lisää joukkoon voi ja loraus kermaa. Mausta yrttisuolalla ja halutessasi basilikalla.

2 kommenttia:

  1. Varioiminen on kivaa, kun vaan viitsii sitä tehdä! Liian usein tulee tehtyä sitä ihan samaa kuin aina ennenkin. Onko teilläpäin muuten ruokapiirejä toiminnassa? Tuli mieleeni siitä, että meillä on tänään lihanhakupäivä, tällä kertaa suoraan tilalta. Harmi, etten pääse mukaan, sillä työt kutsuvat.

    VastaaPoista
  2. Campasimpukka: Rauhallista ja mukavaa työpäivää sinulle!

    Voih, olen ihan kade teidän ruokapiirin lihanhakupäivästä. Luulen, että meilläkin olisi täällä ruokapiirejä, mutten ole vielä törmännyt yhteenkään. Hyvä, että muistutit, pitää olla kuulolla :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...