tiistai 15. marraskuuta 2011

Feta-broilerikääretorttu


Perheen miehet (voiko poikasta tässä yhteydessä kutsua mieheksi?) palasivat kotiin treeneistä melko myöhään illalla ja tarvitsivat tuhtia suolaista iltapalaa. Päätin tehdä feta-broilerikääretortun, koska edellinen suolainen kääretorttu suppilovahvero-kinkkutäytteellä oli niin hyvää. Kääretortun resepti on uskomattoman hyvä ja toimii täytteellä kuin täytteellä! Idean kääretorttuun olen kuitenkin lainannut Kotiäidiltä Karppaus ja perhe -blogista.

Tämä kääretorttu on mainio myös siinä, että sen voi tarjota kylmänä tai lämpöisenä. Olin ajatellut, että saan kääretortun jämistä itselleni aamiaisen, mutta toisin kävi. Otin pikaisesti valokuvan viimeisestä palasesta ennen kuin se hävisi parempiin suhin. Kokille tulee kyllä iloinen mieli, kun tämä herkku tekee kauppansa :)

Feta-broilerikääretorttu

kääretorttu:
3 kananmunaa
100 g tuorejuustoa
1 tl     leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 rkl psylliumia (voi jättää pois)

Erottele valkuiaset ja keltuaiset. Vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita keltuaisiin tuorejuusto, leivinjauhe ja suola. Lisää psyllium rivakasti sekoittaen. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuaisseos varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Paista 150 asteessa noin 25 minuuttia.

täyte:
400 g broileria suikaleiksi leikeltynä tai broilerin jauhelihaa
1        sipuli
0,5 dl kermaa
1 tl     kurkumaa
0,5 tl  currya
0,5 tl  juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
suolaa ja mustapippuria
150 g tuorejuustoa, ranskankermaa tai paksua jogurttia
100-150 g fetajuustoa, aurajuustoa tai vuohenjuustoa pieninä kuutioina
1        punainen paprika paloiteltuna pieniksi paloiksi 
ruohosipulia silputtuna

Paista broilerin suikaleita pannulla, kunnes pinta on kypsää. Lisää joukkoon sipuli ja paista kunnes broileri on kypsää ja sipuli on ainakin freesaantunut. Sekoita joukkoon kurkuma, curry, juustokumina ja cayennepippuri. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pannu pois liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä, mikäli tarjoat kääretortun viileänä.

Voitele kääretorttu tuorejuustolla. Levittele broilerikastike tuorejuuston päälle. Ripottele päälle feta, paprika ja ruohosipuli. Kääri levy rullalle leveämmältä sivulta kääretortun tapaan, käyttäen leivinpaperia hyväksi. Siirrä rulla tarjoiluastialle sauma alaspäin. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.

6 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä hyviä! Ei ole pitkään aikaan tullut tehtyä rullalla mitään! Pitää vaikka viikonloppuna ottaa mallia tästä :)
    Nyt meen lukee sun raakasuklaa kokeilua!!

    VastaaPoista
  2. Kotiiäiti: ja kiitos sinulle loistavasta kääretorttuideasta! Meillä kaikki tykkäävät näistä ihan valtavasti :)

    Raakasuklaakokeilu oli myös ihanaa!

    VastaaPoista
  3. Viime vloppuna tuli tätä testattua ja oli erinomaista, pohja on aika monikäyttöinen ja sille varmaankin tulee paljon käyttöä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jäbä, mukava kuulla! Pohja on todella moikäyttöinen ja todella helppo tehdä.

      Meillä teen näitä suolaisia torttuja usein iltapalksi perheelle. Jos mulla käy flaksi, saan jämistä itselleni ihanaa aamupalaa.

      Poista
  4. Mahtaiskohan onnistua makeana versiona? Jos jättäis suolan pois ja lisäis karppisokeria.. väliin rahkaa ja marjoja..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu myös makeana versiona. Ripsauttaisin silti hyppysellisen suolaa, kuten moneen muuhunkin makeaan leipomukseen, ei se pahaa tekisi. Mutta sen voi halutessaan jättää myös pois.

      Kun lisäät joukkoon Karppisokeria eli erytritolia on syytä muistaa, että erytritol kiteytyy, kun sitä on taikinan tms. määrästä 17 % tai enemmän. Olen tehnyt makean version pari kertaa ja ensimmäisellä kerralla makeutin taikinan niin makoisaksi, että siitä tuli paistamisen jälkeen kova korppulevy. Suositan siis lisäämään makeutusta maltilla ja makeuttamaan täytteen normaalisti - silloin saa ihanaa, makeaa kääretorttua. Muistaakseni minä tein viimeksi täytteellä kermavaahto, rahka, marjat ja erytritol ja tuli ihan mielettömän hyvää.

      Melkein meinasin unohtaa: taikinaan, kermaan ja rahkaan lisättävä Karppisokeri kannattaa jauhaa ensin tomumaiseen olomuotoon tehosekoittimessa. Silloin se sekoittuu tasaisemmin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...