sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Uunimunat pinaatin ja ilmakuivatun kinkun kera


Uunimunat ovat veikeä tapa valmistaa aamupala tai brunssi. Ne ovat nopeita toteuttaa ja niiden kanssa riittää annos salaattia tai vähän leipää. Lisäksi tuntuu vähän juhlalta syödä annoskiposta aamupalaa. Idean uunimuniin löysin Campasimpukalta.

Uunimunia voi helposti myös varioida. Ilmakuivatun kinkun voi vaihtaa tavallisiin kinkku- tai kalkkunasiivuihin. Itse en paloitellut ilmakuivattua kinkkua mitenkään, jolloin annoksen syöminen luiskalla oli pikkuisen hankalaa, ei tietenkään mahdotonta. Tästä syystä reseptissä on ohjeistettu leikkelemään kinkku helpommin syötävään kokoon.  Pinaatin voi jättää pois tai vaihtaa esimerkiksi freesattuihin sieniin, kasviksiin tai marinoituihin tofuun. Kananmunia käytin meillä kaksi annosta kohden, koska munat olivat niin pieniä.


Uunimunat pinaatin ja ilmakuivatun kinkun kera
4:lle

4-8     kananmunaa
150 g pinaattia
80 g   ilmakuivattua kinkkua
4 rkl   kermaa
4 rkl   juustoraastetta (esim. gruyère)
2 rkl   sipulia silppuna
mustapippuria

koristeeksi:
ruohosipulisilppua


Voitele neljä uuninkestävää annosvuokaa. Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi ja vuoraa vuoat kinkkupaloilla. Kuullota pinaatti ja sipulit pannulla. Jaa pinaatti-sipuliseos vuokien pohjille. Riko jokaiseen vuokaan 1-2 kananmunaa, keltuaiset ehjinä. Lisää jokaiseen vuokaan ruokalusikallinen kermaa, ripaus mustapippuria ja juustoraaste.

Laita vuoat 200 asteiseen uuniin. Kypsennä vuokia noin 12 minuuttia yhden kananmunan vuokia ja noin 18 minuuttia kahden munan vuokia. Tarkista kypsyyttä varovasti kokeilemalla tikulla yhtä annosta tai heiluttele varovasti. Annos saa olla hieman hyllyvää, muttei liikaa ;) Jos haluat kananmunan kokonaan kypsyvän, lisää paistoaikaa. Annokset kypsyvät hivenen vielä uunista ottamisen jälkeen, muttei merkittävästi. Koristele annokst lopuksi ruohosipulilla.

3 kommenttia:

  1. Todella hyvä blogi sulla, liityin tossa taanoin lukijaksikin :) Ja kiva kun blogi päivittyykin, monesti kun löydän jonkun mielestäni kivan ja mulle sopivan ruokablogin se on joku sellainen joka on päivittynyt viimeksi vuosi sitten tai vähintään lakkaa kohta päivittymästä :D

    Uunimunia mun täytyy ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Meillä loman viimeisen aamun kunniaksi taas munat uunissa:) Nyt laitoin Ibericoa, varmaan melkein mikä juusto vain kävisi, pitää fetaakin murusina kokeilla. Ja meillä taas munat olivat niin isoja, että melkein piti valkuaista jättää kyydistä!

    VastaaPoista
  3. Milma: kiitos kehuista ja tervetuloa lukijaksi :) Olen innolla bloggailemassa, joten päivityksiä tullee hitaasti, mutta varmasti.

    Campasimpukka: Kiitos vaan oivasta reseptistä! Meillä taidetaan tehdä näitä jatkossa luultavimmin ainakin viikottain. - Ja kananmunien koossa on todella suuria eroja.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...