keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kylmäsavulohitahnalla täytetyt sikurit


Veljeni halusi vinkin, mitä alkuruokaa voisi tehdä äidin syntymäpäiväksi. Hän halusi siihen kalaa jossain muodossa, koska pääruokana meillä oli lihaisaa borssia. Ehdotin veljelleni kylmäsavulohitahnaa, joka ladotaan sikurin lehdille. Äitimme on elänyt lapsuutensa Sikurissa, joten alkuruoassa oli hauska nimiyhteys menneeseen.

Kalan ja sikurin yhditelmä maistui erinomaiselta. Suolaa ei tahnaan kannata lisätä, koska kala on valmiiksi suolaista. Ruohosipulin voi vaihtaa tilliin ja kylmäsavulohen graavi-, lämminsavu- tai loimukalaan.

Tahnaa voi tarjoilla myös muiltakin alustoilta kuten ruisleipäsipseillä, tomaatti-, kurkku- tai kesäkurpitsasiivuilla, leipäviipaleilla tai manteliletuilla. Tahnaa voi käyttää myös täytteenä grillattujen munakoiso- tai kesäkurpitsasiivujen välissä tai suolaisessa kääretortussa. Tahnat ovat mahdottoman monikäyttöisiä, vain mielikuvitus on rajana.

Sikurisalaatti on vähän kirpeän makuinen. Kirpeyttä saa halutessan miedonnettua pitämällä sikurinlehtiä hetken lämpimässä vedessä. Kirpeä kanta kannatta myös leikata pois. Sikuria jää yli tästä annoksesta, mutta sen voi käyttää salaatteihin, keittoihin, patoihin, lämpimiin kasvislisukkeisiin tai dippailuun.


Kylmäsavulohitahnalla täytetyt sikurit
4:lle

1 sikurisalaatti

kylmäsavulohitahna
150 g   kylmäsavulohta
150 g   ranskankermaa
0,5 dl   ruohosipulia silppuna
1-2 rkl sitruunan tai limen mehua
ripaus valkopippuria
ripaus cayennepippuria

koristeluun:
ruohosipulia
kirsikkatomaatti lohkoina
sitruunan tai limetin lohko/siivu

Paloittele kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja tarkista maku. Laita tahna jääkaappiin pariksi tunniksi tekeytymään. Jaa tahna neljälle sikurin lehdelle. Koristele ruohosipulin varsilla, kirsikkatomaateilla ja sitruksen lohkoilla.

6 kommenttia:

  1. Anteeksi äskeinen höpönlöpö. Tätä aion tarjota alkupalaksi vieraille viikonloppuna. Sinulla on NIIIIN paljon maukkaita ruokaohjeita täällä. Paljon on jo kokeiltu ja on niin omaan makuun sopivaa. Kiitos Sinulle!!!
    T. Raili W.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raili W. kiitos! Oikein mukava kuulla, että reseptini miellyttävät :)

      Nämä sikuriveneet maistuvatkin hyvälle ja mielestäni ne ovat melko kivan näköiset. Mukavaa viikonloppua vieraiden kera!

      Poista
  2. Hyvä vinkki toi sikurin liotus lämpöisessä vedessä, mä luulen että toi mun toinen puolisko ei pidä sikurin kirpsakkuudesta mutta kokeilempa jos se tolla tavalla hieman vähenee niin suostuisi ehkä syömään :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä,en ole tiennytkään että tuo liotus vie kirpeyttä pois tuosta sikurista:) Muutenkin herkullinen ja nätti alkupala!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...