maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kesäkurpitsa-broileripihvit


Kesäkurpitsa mehevöittää broilerin jauhelihapihvit. Maistuu ihan kesältä! Tarjosin kesäkurpitsa-broileripihvit raikkaan ranskankermakastikkeen kera. Puristamalla kypsän pihvin päälle hieman sitruunan mehua, kesäinen makuelämys vahvistuu entisestään.

Jauhelihapihvejä voi tehdä valmiiksi jauhetusta broilerin jauhelihasta tai tehdä itse jauhelihaa monitoimikoneen leikkuterällä. Se on helppoa ja nopeaa. Reseptin juustoraasteen voi jättää kokonaan pois tai vaihtaa murusteltuihin juustoihin kuten sinihome-, vuohenjuustoon, fetaan, tai raastettuun halloumiin. Minusta juusto antaa mukavasti makua. Jos jätät juuston pois, saattaa suolaa tarvita hieman enemmän. Broilerin jauhelihaa ei voi maistaa raakana, joten taikinan maistaminen onnistuu vain pienen koepalan paistamisella.

broileri-jauhelihapihvit tuoksuivat ihanilta lähes heti grillauksen alusta lähtien! 

Paistoin jauhelihapihvit grillin parilalla. Pannulla tai uunissa paistaminen onnistuu samaten. Olen tehnyt paljon erilaisia lihapullia, mutta jos olet kiinnostunut nimenomaan broilerin jauhelihapullista olen tehnyt näiden kesäkurpitsa-broileripihvien lisäksi thai-lihapullia kookosmaitokastikkeessabroilerin jauhelihapyöryköitä ja nuggetteja ja savujuustolla täytettyjä nuggetteja. Lisää jauhetusta broilerista teen jatkossakin.

Kesäkurpitsaa olen käyttänyt paljon monenlaiseen ruokaan sekä ainakin seuraavissa pihvinkaltaisissa läpsyköissä: kesäkurpitsa-savukalapihvit ja kesäkurpitsa-halloumilättyset. Toki olen grillanut tai paistanut kesäkurpitsaa sellaisenaan viipaleina ja välillä marinoinut, välillä en: yrttiöljyssä marinoitu kesäkurpitsa, parmesaanikesäkurpitsa tuoretomaatti-jauhelihakastikkeella, grillatut kesäkurpitsarullat yrtti-vuohenjuustotäytteellä,  grillattu, marinoitu kesäkurpitsa (yksi blogini suosituimmista kesäresepteistä) ja marinoitu kesäkurpitsa. Näitäkin reseptejä jalostuu hiljalleen lisää.


Kesäkurpitsa-broileripihvit


400 g broilerin jauhelihaa
1        kesäkurpitsa (noin 350 g)
1        sipuli silputtuna
1        valkosipuli hienonnettuna
1 dl    juustoraastetta
0,75 dl Pofiberiä tai korppujauhoja
0,5 dl persiljaa tai lipstikkaa
1 rkl   raastettua sitruunankuorta
0,5 tl  suolaa
mustapippuria

lisäksi
sitruunan lohkoja

Kuullota sipulia pannulla. Lisää valkosipuli kuullottumaan. Nosta sipulit jäähtymään.

Raasta kesäkurpitsa ja kumoa se siivilään. Purista kesäkurpitsasta ylimääräinen neste pois. Sekoita Pofiber kesäkurpitsaraasteeseen. Lisää loput ainekset ja mausta jauhelihataikina. Paista pannulla maistiaspala ja tarkista maku. Tuunaa tarvittaessa.

Muovaile taikinasta pihvejä kostuttamalla käsiä kylmässä vedessä tai öljyssä. Laita pihvit voipaperin päälle odottamaan. Paista pihvit pannulla tai grillaa parilan päällä kypsiksi.

Jauhelihataikinasta voi tehdä pihvien lisäksi lihapullia. Pihvit tai pyörykät voi myös paistaa uunissa 225 asteessa noin 15 minuutin ajan. Käännä niitä suunnilleen paistoajan puolivälissä.


Ranskankermakastike


150 g ranskankermaa
0,5 dl persiljaa, ruohosipulia tai lipstikkaa hienonnettuna
2 rkl  sitruunanmehua
2 tl    Dijon-sinappia
(1 valkosipulinkynsi hienonettuna)
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Aivan täydellisiä pihvejä! Ei olisi tullut itsellä mieleenkään laittaa kesäkurpitsaa mutta teki kyllä pihveistä oikein meheviä. Olen löytänyt paljon muitakin ruokareseptejä blogistasi, joita olen kokeillut, kiitos siitä! Kaivattua vaihtelua, kun alkoi tuntumaan, että ruokapöydässä pyörii ne samat tietyt ruuat. Ehdottomasti tulen seuraamaan kokkailujasi tiiviisti jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi!

      Kesäkurpitsa toimii todellakin hyvin. Olen ehtinyt jo kokeilla seuraavan version näistä pihveistä, jotka ovat thai-tyyliin maustettuja. Laitan niistä reseptin tänne blogiin ensi viikolla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...